Čím obdarovať deti od 10 mesiacov do dvoch rokov?

Pred časom sme si pre vás pripravili článok Čím obdarovať bábätko a keďže sa vám naše tipy páčili, rozhodli sme sa pripraviť aj jeho pokračovanie s tipmi na darčeky pre deti od 10 mesiacov do dvoch rokov. Ak máte doma drobca práve v tomto veku, tak už istotne viete, že je pre neho najväčšou zábavou každodenné objavovanie nových vecí. Niekedy rodičia dokonca nadobudnú pocit, že sa ich dieťa učí a posúva raketovou rýchlosťou. Ak ste niekedy počuli vetu, že deti sú ako špongia, ktorá nasáva nové vedomosti, práve na deti v tomto veku to platí 100%.
Práve preto vám chceme ukázať pár hračiek, ktoré nájdete v ponuke Minilove a sú vhodné pre deti do dvoch rokov.

Vláčikom nikdy nič nepokazíte

Medzi obľúbené detské hračky patria drevené vláčiky. Značka Little Dutch prichádza pravidelne s novým dizajnom a túto sezónu stavila na vláčik Námornícky záliv a Kvety a motýle. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že je to chlapčenská a dievčenská verzia, no tým sa trápiť nemusíte. Veľa dievčat sa rado zahrá s lodičkami a naopak aj chlapci túžia ukázať svoju empatiu a možno by sa im páčil vláčik s motýľom. Oba vláčiky sú v nadčasových jemných pudrových farbách a majú aj šnúrku, za ktorú môžu deti vláčik ťahať. No a to je ďalšia možnosť zábavy okrem skladania a spájania.

Deti, ktoré rady skladajú kocky, by mohol potešiť vozík s kockami Kvietky rovnako značky Little Dutch. Tento vozík, ktorý si deti môžu samé premiestňovať z izby do izby, má nastaviteľnú rukoväť a 27 drevených kociek rôznych tvarov. Z nich si deti môžu stavať vlastné zaujímavé výtvory.

Pre deti, ktoré rady prichádzajú na to, ako veci fungujú a riešia drobné záhady sme do ponuky zaradili Aktivity kocku s témou Oceánu. Táto kocka s úlohami patrí k tým menším – jej rozmer je 20 x 20 x 40 centimetrov. V detskej izbe alebo obývačke vám nezaberie veľa miesta. Naopak ak sa s ňou vaše dieťa nebude práve hrať, môže byť v izbičke zaujímavou dekoráciou. Aktivity kocky sú vhodné pre deti od 18 mesiacov, no zisťovať ako fungujú budú chcieť aj mladšie deti. Ak máte radšej ružovú, tak ho u nás nájdete aj v ružovej verzii s témou Kvetov.

Mnoho rodičov sa nevie dočkať hry ich dieťaťa s bábikou

Bábika je jednou z klasických hračiek, ktoré sú symbolmi detstva rovnako ako drevené kocky, autíčko či plyšový medvedík. V minulosti bolo bežné, že bábika bola automaticky dievčatko v pekných šatách. Dnes prichádza zmena aj v tejto oblasti a značka Little Dutch vytvorila mäkkú textilnú bábiku vo verzii bábätka Jima a bábätka Rosy. Obe tieto bábiky sú bez akýchkoľvek tvrdých častí, preto sa nemusíte báť, že by si menšie dieťa mohlo ublížiť.

Ak máte v obľube francúzsku značku Janod, tak pre vás máme Senzorické karty s témou Savany. Na jednotlivých „stranách“ nájdu deti obrázky zvierat s jemnou textúrou. Môžu si tak „pohladkať“ hrivu veľkého leva alebo srsť vysokej žirafy. Tieto senzorické karty sú vhodné pre deti od jedného roka, ale určite učarujú aj mladším deťom. Rovnako ako kartónové kocky Edvin od značky Kids Concept. Z kociek si môžu deti postaviť vysokú vežu, či trénovať jemnú motoriku vkladaním jednotlivých kúskov do seba. Sú očíslované od 1 do 10 a krásny dizajn je doplnený milými obrázkami zvieracích kamarátov.

Samozrejme toto je len pár hračiek, ktoré sú vhodné pre deti v tomto veku. V našom eshope ich nájdete oveľa viac, tak sa nebojte popozerať na vekovú kategóriu od jedného roka. Budeme radi, ak nám dáte vedieť, či ste v tomto článku našli inšpiráciu.